Avistid. Vi tabte, skriver Jakob Sheikh i en ny bog. Ikke bare i Afghanistan, men i hele krigen mod terror. Har han ret i det?

Har jihadismen vundet?

Programmet er optaget torsdag eftermiddag inden bombeeksplosionerne i Kabul.

Billederne fra Afghanistan er hjerteskærende. Kaos. Fortvivlelse. Selvransagelse. Har vi tabt, spørger mange – ikke bare krigen i Afghanistan, men hele krigen mod terror? Ja, lyder det klare svar fra journalist og forfatter Jakob Sheikh, som udgiver bogen Vi tabte den 11. september i år. Men er den analyse rigtig, spørger chefredaktør Martin Krasnik?

I ugens program fortæller Emilie Lehmann Jacobsen også, hvordan man får lokale journalister og deres familier ud af landet. Hun er udviklingsrådgiver i International Media Support, som knokler for at hjælpe omtrent 1.000 journalister, som vurderes at være truet af det nye regime i Afghanistan.

Til slut kommer Weekendavisens nye skribent Christian Bennike også en tur i studiet. Han har i denne uge besøgt regeringens konference om fremtidens Danmark. Og det var lidt af en socialdemokratisk magtdemonstration i stjernespækket indpakning, fortæller han. Men hov, hvor var Arne henne?

Avistid er tilrettelagt og produceret af Birgit Nissen Pedersen og Marie Louise Vesthardt.

Side        De skriver Weekendavisen

Anna Libak

Jon Hustad

Henrik Dørge

Lone Frank