Avistid. Ugens program handler om krigen i Afghanistan, om det amerikanske politikorps og om sygeplejerskerne – og så en tale fra studenten Marius.

Danmarks længste krig er forbi

Danmarks længste krig er forbi. I 19 år har danske soldater kæmpet i Afghanistan – 12.000 danskere har været udsendt. Mange hundrede blev såret – og 44  kom ikke hjem i live. I dagens program kommer Palle Wurtz, der har været udsendt to gange, på besøg. Han fortæller, hvordan det er at se billederne det danske og vestlige tilbagetog. Og så fortæller Nanna Muus Steffensen, hvad afghanerne nu forventer.

Amerikansk politi kom i den grad i søgelyset efter drabet på George Floyd, der efterfølgende satte det meste af USA i brand. Sagen har ført politiet ud i en eksistentiel krise og har blandt andet rejst spørgsmålet om, hvad det er for mennesker, der får et badge og hvad de uddannes til. Vores egen Rene Gummer har forsøgt at komme ind det amerikanske politikorps.

Allerede i 1945 var Bente og de andre sygeplejeelever fra Rødkilde enige om, at noget burde laves om. Det er der stadig, for nu strejker sygeplejerskerne i protest mod deres løn, deres arbejdsforhold og deres, synes de, lave status i samfundet. Klaus Lynggaard har skrevet et fanbrev til sygeplejerskerne.

Til sidst skal det selvfølgelig handle om studenterne. I stedet for at skrive en tale til dem, har vi bedt en af dem fortælle os, hvordan det er at få huen på som afslutning til det lange corona-år. Glæd jer til at høre Marius sidst i udsendelsen.

Avistid er tilrettelagt og produceret af Karen Sigrid Jacobsen og Cecilie Blomquist.

 

 

 

Side