Læserbrev. Måske var det på tide med en blå periode for danske kunstnere? Karen Blixen og Johannes V. Jensen var næppe røde, som kultureliten ellers er det i dag.

Borgerlige kunstnere

 

Kunstnere har ikke altid været venstreorienterede. Jeg har i hvert fald ikke indtryk af, at hverken Karen Blixen eller Johannes V. Jensen var det, men i en lang periode har kultureliten været rød. Man hører sjældent om en borgerlig maler, forfatter, popmusiker eller skuespiller, så måske var det på tide med en blå periode.

Kulturlivet har nu i et år gjort opmærksom på, hvor trængte nogle kunstnere er. Spillesteder, museer og teatre har været lukket, og særligt har udøvende kunstnere som musikere og skuespillere været forhindret i at optræde, mens forfattere ikke har kunnet holde foredrag, og museer og gallerier har været lukket, så kunstnere ikke kan udstille.

Mange debattører fra kultureliten har spurgt, hvor mon hjælpen fra staten bliver af. Er mønstret ikke snart tydeligt nok? Den socialdemokratiske regering kerer sig ikke om kulturlivet. Det er offentligt ansatte og »svage«, der bliver prioriteret. Staten er ikke kulturens ven. Hvornår mon det går op for musikere og forfattere, at også de er små næringsdrivende? At det måske ville være mere foreneligt med deres interesser at stemme på et liberalt parti ved næste folketingsvalg?

Dette er debatindlæg og udtrykker derfor alene skribenternes holdning. De kan indsende forslag til debatindlæg på opinion@weekendavisen.dk

Side 15Skribenternes avis

Morten Beiter

Marta Sørensen

Klaus Rothstein

Tine Eiby

Videnskabspodcast
Læsernes besyv

Blå kunst

I øvrigt mener jeg

Selvfed bearnaise

70 procent varm luft