De nominerede. For 93. gang er hele verdens øjne i aften rettet mod Hollywood. I år bliver der tilmed skrevet dansk filmhistorie med Thomas Vinterbergs Druk, der er storfavorit i sin kategori. Bo Green Jensen har set og anmeldt rub og stub.

De bedste Oscar-film anmeldt

Herfra Danmark er nattens Oscar-uddeling særligt interessant, fordi Thomas Vinterbergs Druk – som i udlandet hedder Another Round – er blandt de fem film i kategorien Best International Feature.

Weekendavisens Bo Green Jensen har endda den danske film som favorit, selv om rumænske Collective også har Oscar-potentiale. Samtidig er Vinterberg nomineret i kategorien Best Director. Det er aldrig før sket for en dansk instruktør.

Og Vinterberg fortjener det endda, skriver Bo Green Jensen her.

Men verdens vigtigste filmprisshow kårer også årets film og her er listen af nominerede uden dansk deltagelse, men dog med flere stærke kandidater i kamp om førsteprisen.

Bo Green Jensen har set og anmeldt de otte nominerede film, så De kan få en grundig indføring i feltet 'Før de blanke øjnes nat', som Bo Green Jensen kalder showet natten mellem søndag og mandag.

De nominerede til årets bedste film er som følger:

 

Mank - Læs anmeldelsen

Minari - Læs anmeldelsen

The Trial of the Chicago 7 - Læs anmeldelsen

Nomadland - Læs anmeldelsen

Promising Young Woman - Læs anmeldelsen

The Father - Læs anmeldelsen

Judas and the Black Messiah - Læs anmeldelsen

Sound of Metal - Læs anmeldelsen

 

Der findes oceaner af film, men kun en skribent kan guide Dem trygt gennem masserne. Læs Bo Green Jensens filmanmeldelser her.

Side 32Skribenternes avis

Morten Beiter

Marta Sørensen

Klaus Rothstein

Tine Eiby

Videnskabspodcast
Læsernes besyv

Blå kunst

I øvrigt mener jeg

Selvfed bearnaise

70 procent varm luft