Avistid. Hvem er Danmarks mest frygtede madanmelder? Og hvor stiller retræten fra Afghanistan afghanerne?

Krig, katastrofer og kogekunst

Landet åbner sig, kokkene sliber knivene, og madanmelderne spidser blyanterne. Men hvem skal restauratørerne frygte mest?

Her på Weekendavisen har vi fået en madanmelder: forfatter og journalist Martin Kongstad. Han er gæst i ugens udgave af Avistid. For hvad har vi i vente på denne side af nedlukningen? Hvor befinder dansk madkultur sig i 2021? Kongstad har anmeldt mad i 25 år og udlægger sit syn på det kulinariske.

Vi skal også høre, hvad vi har lært om Danmark under pandemien. Juraprofessor med speciale i katastroferet Kristian Cedervall Lauta er aktuel med bogen Katastrofer – og hvad de kan lære os om os selv. Han er også gæst i ugens program.

Og så skal vi forstå, hvad der skal ske, nu hvor de danske tropper er på vej ud af Afghanistan efter 20 års krig, 43 faldne soldater og milliarder brugt på at skabe fred og stabilitet. Vi taler med vores korrespondent i Afghanistan, Nanna Muus Steffensen, og professor Mikkel Vedby Rasmussen om situationen.

De går en weekend med solskin og et godt programmet i møde. God fornøjelse med ugens udgave af Avistid, denne uge med udlandsredaktør Anna Libak som vært.

Programmet er tilrettelagt og produceret af Karen Sigrid Jacobsen og Cecilie Blomquist.

Side        Skribenternes avis

Morten Beiter

Marta Sørensen

Klaus Rothstein

Tine Eiby