Avistid. Martin Krasnik taler med direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm om Danmarks beslutning om at stoppe brugen af AstraZeneca.

Søren Brostrøm om den danske enegang

Danmark er det mest restriktive og tilbageholdende land, når det gælder vaccine. Som det eneste land har vi besluttet helt at stoppe brugen af AstraZeneca-vaccinen. Selvom de er forsvindende små, vil vi ingen risici tage med bivirkningerne. Martin Krasnik spørger Søren Brostrøm, hvad det er for et regnestykke, der ligger bag beslutningen. Og hvilke konsekvenser vi har i vente.

I Tyskland bliver det i disse dage afgjort, hvem der kan blive Merkels efterfølger til efteråret. Jesper Vind aflægger rapport fra Tyskland, hvor De Grønne buldrer frem.

Til sidst handler det om Woody Allen, der gennem sine film har lært generationer at elske deres usikkerheder. Men ur-neurotikeren Allen er også blevet beskyldt for at begå seksuelle overgreb og for at have et nedværdigende syn på kvinder. Hvad stiller man så op som inkarneret fan? Linea Maja Ernst kommer i studiet og udlægger sin egen tvivl.

 

Podcasten er tilrettelagt og produceret af Karen Sigrid Jacobsen og Cecilie Blomquist.

Side        Videnskabspodcast
Skribenternes avis

Morten Beiter

Marta Sørensen

Klaus Rothstein

Tine Eiby