Det næste kapitel. Enhedslistens Rosa Lund er vokset op i en boble. Hun er født, opvokset, har gået i skole, i gymnasiet og har altid boet indenfor få hundrede meter fra sit barndomshjem på Nørrebro i København. »Jeg har aldrig været længere tid væk fra Nørrebro end tre uger,« siger hun. »21 dage.«

Rosa Lund: Nørrebro, min boble!

»Min far var medlem af DKU, min mor var medlem af VS,« fortæller Enhedslistens Rosa Lund, som er opkaldt efter den socialistiske heltinde Rosa Luxemburg, der døde en brutal død som martyr for sagen.

»Jeg kan faktisk rigtig godt lide traditioner. Jeg blev for eksempel konfirmeret i Brorsons Kirke. Det passede ikke min far. Jeg fik også en studenterhue, det gjorde mine forældre ikke. Det er nok lidt mit ungdomsoprør,« siger Rosa Lund, der trods sine små opgør, hverken politisk eller geografisk har sprængt boblen eller flyttet sig nævneværdigt.

Men hvilke konsekvenser har det, at man lever et liv i en boble, og er dette medvirkende til Rosa Lunds forstørrede overjeg, der hele tiden fortæller hende, at hun ikke lever op til pligten og forventningerne?