Hjemmeskole for voksne. To danske eventyrere på redningsaktion strander selv i Grønland og må finde helt særlige veje for at holde sig i live og holde hinanden ud i tre år.

Polarekspeditionen og pigerne fra den fynske afgangsklasse

Ekspeditioner går aldrig som planlagt. Grønland er et sted, hvor ting aldrig lykkes, som det var tænkt. Men mennesket kan udholde meget. Her er historien om en redningsaktion på tre år.

Tre mand forsvinder fra Danmarksekspeditionen, den ene findes død. Polarforsker Ejnar Mikkelsen og en delvist frivillig maskinmester, Iver Iversen, drager ud for at finde de to manglende. Ludvig Mylius-Erichsens og Niels Peter Høegs optegnelser af Nordøstgrønland må reddes, så den danske kortlægning af Grønland kan fuldendes. Året er 1909 og ekspeditionen kommer til at tage tre år.

De to redningsfolk må finde alternative måder at holde modet oppe. De må dele ammunition og gevær mellem sig, så ingen har et skarpladt våben på sig af frygt for at skyde hinanden. Et foto i en gammel avis viser sig at blive et livgivende samtaleemne - det er skolebilledet af en afgangsklasse fra husholdningsskolen i Svendborg med lutter fynske bondepiger.

De to mænd overlever og bliver reddet af en norsk hvalfanger efter tre år uden andet end hinandens selskab.

Programmet er tilrettelagt af Karen Sigrid Jacobsen.

Find alle episoderne fra gæstelærer Minik Rosing her.