Avistid. Denne uge med Sørine Gotfredsen om den mørke, mørke juletid, med Hans Mortensen om forbandelsen i Venstres gruppeværelse og med Peter Dürrfeld om det tyske geni Ludwig van Beethoven.

Flade jul, farlige jul

Julen er aflyst. Vi skal ingenting, og undtagelsestilstanden er begyndt at føles permanent. Flere og flere af os går rundt med tunge kroppe og mørke miner. Med denne krise bliver vi mindet om, at alt kan gå i stå omkring os, og det minder os om, at alt kan gå i stå inde i os selv, siger Sørine Gotfredsen. Men Gotfredsen har fundet et lys i mørket i en gammel prædiken af Kaj Munk. Jeg taler med hende om det forbandede år 2020.

Ender Støjbergsagen med en rigsretssag? Det spørgsmål har runget i alle medier og på alle gangene rundt på Christiansborg denne uge, efter det kom frem, at Inger Støjberg udmærket godt var klar over, at hendes instruks om at adskille mindreårige brude fra deres mænd var hamrende ulovlig. Hans Mortensen udlægger sagen og den krise, som Venstre er havnet i.

Mænd græd og kvinder dånede efter sigende, når Ludwig van Beethoven fremførte sine klaverkoncerter i Wien. Og det forstår man jo godt. I år fylder den store komponist 250 år. Det fejrer vi med forfatter Peter Dürrfeld, der giver sin egen ouverture til den dramatiske komponist.

Udsendelsen er tilrettelagt og produceret af Birgit Nissen Pedersen og Anna Norup Lindblad.

SideSkribenternes avis

Leny Malacinski

Arne Hardis

Marta Sørensen

Klaus Rothstein

Anna Libak

Magnus Boding