Avistid. Om forsøget på at redde julen. Om statsministerens selvportræt på sociale medier. Om Joe Bidens (u)muligheder som klimahelt. Og om Pernille Stensgaards underjordiske rejse.

Den ultimative julekalender: Europa 2020

Mette Frederiksen kommunikerer med sine vælgere direkte på sociale medier. Søndag slog hun en video op, som er anderledes kontroversiel end hendes utallige selfies. Tilblivelsen af videoen er nemlig sket i strid med loven, og professor i forvaltningsret Sten Bønsing kalder det misbrug af embedsværket. Jeppe Bentzen har gennemtrawlet statsministerens sociale medier og kommer i studiet og fortæller om hendes online-persona.

Frede Vestergaard er ikke klima-optimist. Tværtimod. Han tror ikke på, at valget af Joe Biden kommer til at gøre den helt store forskel. Hør hvorfor i ugens program.

Hvis man ikke synes, at der er noget at glæde sig over på landjorden – hvad så med at bevæge sig ned i det underjordiske? Pernille Stensgaard fortæller om dødsriger, katakomber, atomaffald, snævre mineskakter – og hele underbevidsthedens naturlandskab.

Alle julekalendere handler altid om, at julen er truet, men den bliver reddet i sidste øjeblik. På den måde er Europa lige nu den ultimative julekalender. Bliver julen reddet? Eller bliver det en covid jul? Amalie Schroll Munk gennemgår julepanikken i Europa.

Udsendelsen er tilrettelagt og produceret af Birgit Nissen Pedersen og Anna Norup Lindblad.

SideSkribenternes avis

Leny Malacinski

Arne Hardis

Marta Sørensen

Klaus Rothstein

Anna Libak

Magnus Boding