Læserbrev. Det er afgørende, at vi fra Christiansborg bakker op og gør alt, hvad vi kan for at hjælpe den frihedskamp, som muslimske kvinder kæmper.

Magt

Tusindvis af kvinder med udenlandsk baggrund står lige nu midt i et vigtigt opgør. En frihedskamp. De forsøger at komme fri af den håbløst forældede kultur, der desværre hersker i nogle muslimske kredse. Det er afgørende, at vi fra Christiansborg bakker op og gør alt, hvad vi kan for at hjælpe.

Det er baggrunden for, at jeg har fjernet Roskilde Universitets rapport »Magt og (M)ulighed« fra Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside. Jeg er modstander af dens anbefalinger om at anvende arabisk- og koranundervisning som led i at dæmme op for negativ social kontrol og æresrelaterede konflikter. Derfor skal forskerne bag rapporten ikke deltage på de temadage med kommunernes frontpersonale, som Styrelsen for International Rekruttering afholder.

Beslutningen om at fjerne rapporten fra hjemmesiden har mødt kritik i WA #46, hvor filosof Hermon Shekol mener, at det er »uforeneligt med danske værdier«. Det synes jeg er helt skævt. Forskere kan forske frit og herefter offentliggøre deres resultater på deres universiteters hjemmesider og i øvrigt ellers frit fortælle om deres forskning i aviserne, på sociale medier eller i det offentlige rum. Det er forskningsfrihed. På samme måde kan jeg som minister beslutte, hvad der skal være tilgængeligt på mit ministeriums hjemmeside. Det er politisk frihed. Rapporten og dens anbefalinger ligger derimod frit tilgængeligt på RUCs hjemmeside, hvor de kan læses og diskuteres af enhver.

 

Læs også Hermon Shekols debatindlæg »Magt og Ulighed«

Side 13Skribenternes avis

Leny Malacinski

Arne Hardis

Marta Sørensen

Skribenternes avis

Anna Libak

Klaus Rothstein

Magnus Boding

Morten Beiter