Podcast 2/2. »Jeg troede, jeg skulle være verdensberømt, og så skulle jeg bare være på dagpenge,« fortæller skuespiller Thure Lindhardt om dengang han mistede rollen som Silas i Da Vinci Mysteriet.

Thure Lindhardt: Fravalgt 2

Skuespiller Thure Lindhardt var på vej hen for at spille en lillebitte rolle på teatret, da han fik opkaldet fra sin agent.

Hun fortalte ham, at han lige inden optagestart var blevet fravalgt til den kæmpestore rolle i filmatiseringen af Dan Browns megahit, som han havde landet.

Han så alt for ung og tynd ud, når han stod der ved siden af Tom Hanks. Straks efter forestillingen gik han hjem og drak 6-7 flasker rødvin.

»Jeg var sikker på, min lykke var gjort. Jeg var allerede begyndt at lede efter en lejlighed London og USA,« forklarer han.

Hør prologen til 1. kapitel med Thure Lindhardt her

 

I første time af Det næste kapitel fører gæsten selv penslen, men i anden time overtager Hassan Preisler, og så er det ham, der tegner portrættet. Og han vil ind bag gæstens selvfortælling, ind gennem sprækkerne, ind i mørket, ind at møde mennesket derinde – for i det uperfekte findes det egentlige bånd fra menneskesjæl til menneskesjæl, mener han. Vi er jo alle, når alt kommer til alt, både hovmodige, griske, misundelige, ødsle, vrede, dovne og nydelsessyge, og dette er vores forbandelse, men også vores forbindelse – og dermed frelsen – for så behøver vi jo ikke at være alene.

Første gang gæst og vært mødes, er det på gæstens hjemmebane, men når de ses igen et par dage senere, foregår det i Weekendavisens studier.

Følg Det næste kapitel på weekendavisen.dk/podcast – de første episoder er gratis.

Side 36