Podcast 1/2. Aftenen inden skuespiller Thure Lindhardt skulle møde op til 2. kapitel, giver han besked om, at han alligevel ikke vil medvirke.

Thure Lindhardt: Fravalgt 1

Da skuespiller Thure Lindhardt mister rollen som Silas i Da Vinci Mysteriet, kan han vælge to retninger: Han kan være skuffet, bitter og vred; eller han kan glædes over, at han rent faktisk af en af verdens største instruktører blev valgt til rollen i første omgang.

Han gør det sidste, for som han siger om ekskæresters reaktioner: »Dem, der bliver rasende, vrede og sårede, dem vender man ikke tilbage til.«

Selvom Hassan Preisler føler sig fravalgt, da Thure Lindhardt meddeler, at han ikke vil møde op til 2. kapitel, så vælger værten at lade sig inspirere af sin gæst: »Nå, det er jeg ked af, men hvor har det været godt. Du er et dejligt menneske, og jeg skal nok klare mig,« citerer han ham for.

Hør 1. kapitel med Thure Lindhardt her.

 

I første time af Det næste kapitel fører gæsten selv penslen, men i anden time overtager Hassan Preisler, og så er det ham, der tegner portrættet. Og han vil ind bag gæstens selvfortælling, ind gennem sprækkerne, ind i mørket, ind at møde mennesket derinde – for i det uperfekte findes det egentlige bånd fra menneskesjæl til menneskesjæl, mener han. Vi er jo alle, når alt kommer til alt, både hovmodige, griske, misundelige, ødsle, vrede, dovne og nydelsessyge, og dette er vores forbandelse, men også vores forbindelse – og dermed frelsen – for så behøver vi jo ikke at være alene.

Første gang gæst og vært mødes, er det på gæstens hjemmebane, men når de ses igen et par dage senere, foregår det i Weekendavisens studier.

Følg Det næste kapitel på weekendavisen.dk/podcast – de første episoder er gratis.