Nytår. Spring ind i det nye år med maven fuld af denne chokoladekage.

Nytårskage med bærmousse

Chokoladekage:

Tænd ovnen på 175 grader.

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt med en elpisker. Hak chokoladen groft og skær smørret i mindre stykker. Kom chokolade og smør i en skål og smelt det over vandbad. Vend æggemasse og smeltet chokolade og smør sammen i en skål med en dejskraber. Bland mel og kakao i en skål, sigt det og vend det i.

Smør en lille springform eller anden rund form på cirka 18 centimeter i diameter med smør og drys kanten med lidt sukker.

Bag chokoladekagen cirka 30 minutter ved 175 grader og afkøl helt på en rist.

Bærmousse:

Læg husblas i blød i koldt vand.

Bring de frosne bær til kogepunktet i en gryde sammen med 2 spsk. rørsukker og 4 spsk. vand. Kom det udblødte husblas i gryden til bærrene og rør rundt, til det er smeltet. Blend det (stryg det igennem en sigte, hvis du vil være fri for de små bærkerner).

Pisk fløden til let flødeskum og vend den afkølede bærpuré heri. Kom moussen på den afkølede chokoladekage, og smør det ud til kanterne. Sæt kagen i køleskabet omtrent 3 timer.

Løsn moussekagen fra springformen med en varm urtekniv rundt i kanten og sæt kagen på et kagefad eller en passende tallerken. Smelt lidt mørk chokolade og tegn striber på kryds og tværs hen over kagen og fordel bær rundt langs kanten.

Server for eksempel kagen til nytår med en boblende børnedrink.

Ingredienser:

2 æg
175 g sukker
50 g chokolade
150 g smør
1 spsk. kakao
50 g mel

3 blade husblas
150 g frosne blandede bær eller brombær
4 spsk. vand
3 dl piskefløde

50 g mørk chokolade
1-2 bakker friske brombær eller andre bær til pynt