Torsdag får De endnu mere ud af abonnementet på Weekendavisen.

Få bedre tid til hele Weekend­avisen

Nu udkommer avisen allerede torsdag aften her på weekendavisen.dk, i e-avisen og i vores app. Her kan De læse hele avisen, lytte til alle artiklerne i lydavisen og finde frem til de skribenter, De sætter pris på. Alt det gode indhold foldes ud i avisens digitale univers fra kl. 22.00 torsdag og som sædvanligt i den trykte avis fredag – det giver bedre tid til at få glæde af hele Weekendavisen.

Læs for eksempel i Weekendavisen #13, fredag 29. marts:

Hos tænketanken Analogiseringsstyrelsen kæmper stifterne imod det, de kalder parodiske elementer i den digitale verden og en af tidens største trusler mod den danske velfærdsstat. Når man for eksempel hos en offentlig myndighed proklamerer, at hverdagen er digital – »men hvad i alverden er det for noget vrøvl? Hverdagen er da ikke digital, og det kommer den aldrig til at blive.« Markus Bernsen har mødt tænketankens stiftere.

Tine Eiby skriver om, at retsstatens fundament med rettigheder og forpligtelser, der kan hævdes ved domstole med åbenhed, er ved at slå revner. Vi søger i stigende omfang stridigheder løst privat, også selv om vi må tage til takke med mindre, end vi egentlig har ret til. For mange er det ganske enkelt blevet for dyrt at få ret.

Madame Nielsen sætter i sit essay i Bøger næsten det store terrorberedskab i gang, da hun klædt i pink dynejakke, pink læber og negle og sort baret tager en forkert indgang til Slotsparken i Oslo, skrår over græsset og ikke i første omgang adlyder den blonde politibetjents anråb: »Er det almene terrorberedskab i verden og selv her i Norge virkelig blevet så højt, at jenten der kunne tro, at jeg muligvis kunne være en ny form for terrorist, en ensom ulvinde, en omvandrende terrorcelle?«

De ensomme ulve står imidlertid ikke alene, fortæller Joakim Jakobsen om i 1. sektion. Massemordere som Anders Breivik og Brenton Tarrant skriver deres manifester i håb om, at andre fascistiske krigere fører faklen videre, siger den svenske racismeforsker Mattias Gardell.

Sidste anbefaling er Ina Kjøgx Pedersens beretning om demens, som stjæler liv og smadrer familier. En aften i december 2013 talte hun længe i telefon med sin mor. Halvanden time senere indtalte moderen en mærkelig besked. Lidt inde i den næste samtale siger hun pludselig: »Nej... Eller... Det er mig, der er moderen, og dig, der er datteren, ikke?« Ina Kjøgx Pedersen og hendes mor tog kampen op.

God fornøjelse med avisen!

Klik her for at læse alle ugens artikler

Klik her for at høre alle artikler i Lydavisen